Groepsreis wintersport in Flachau

Skiën en après skiën in het bruisende Flachau

Op wintersport ga je met een gezellige groep mensen. Overdag lekker skiën & snowboarden in een mooi skigebied en aan het einde van de dag elkaar ontmoeten in de beste après ski. Flachau is voor twintigers en begin dertigers de ideale wintersportbestemming. Je bevindt je middenin een groot skigebied, waar je alle kanten uit kunt. En aan de voet van de pistes vind je twee top Après Ski bars; de Hofstadl en de Dampfkessel. Jehtz geht Los!

In de B&B Alpenzeit in Reitdorf/Flachau brengen wij wintersporters tussen de 20 en 35 jaar bij elkaar voor een week vol gezelligheid en uitdagingen. Veel reizigers boeken alleen, maar het is prima om samen met een vriend(in) te komen. We hebben plek voor maximaal 27 personen. Deze reis is geschikt voor beginners én gevorderden. In de groep vind je altijd reizigers die hetzelfde ski/board niveau hebben als jij. Beginners kunnen ski/snowboardles nemen, terwijl gevorderden met elkaar mooie tochten kunnen maken. Wanneer de liften sluiten kun je je reisgenoten ontmoeten in één van de vele après ski bars in Flachau. Maar natuurlijk kun je ook je eigen plan trekken. Je bent vrij om te doen waar je zelf zin in hebt.


Overzicht & Inbegrepen

20-35 jaar
Min. 10 - max. 27 reizigers
Nederlandse reisbegeleiding
7x Overnachting in B&B Alpenzeit
Verblijf in 2- of 3-persoonskamer
7x ontbijt
Keuze: busreis NL - Flachau v.v. of eigen vervoer

Vooraf bij te boeken

  • Ski Amadé Skipas

Jullie #FlachauTravelAround momenten

This error message is only visible to WordPress admins
Error: Cannot retrieve posts for this hashtag.

Actie & avontuur

Duurzaamheid

Lokale interactie

Ontspanning

Wintersport Flachau

Dag 1 | NL - Oostenrijk

Vertrek op vrijdag naar Oostenrijk. Wij bieden de mogelijkheid om met een luxe touringcar naar Flachau te reizen. De touringcar vertrekt vrijdag einde van de dag vanuit diverse opstapplaatsen in Nederland naar Oostenrijk. Sit back en relax. Na een nachtrit met diverse stops kom je de volgende ochtend aan in Flachau.

Uiteraard kun je ook op eigen gelegenheid naar Flachau afreizen. Met je eigen auto, de nachttrein naar Salzburg of met het vliegtuig. Je bent op zaterdag (dag 2) welkom in B&B Alpenzeit in Reidorf/Flachau.

NL - Oostenrijk
NL - Oostenrijk

Bij te boeken

Busreis NL- Flachau per comfortabele touringcar (€ 200 / retour)



Dag 2 t/m 8 | Flachau

Dag 2 (zaterdag): aankomst in Flachau. Wanneer je met de touringcar reist, kom je ’s ochtends vroeg aan. Je bagage stallen we bij B&B Alpenzeit, maar inchecken kan pas vanaf 15.00 uur. Deze dag is fijn om te acclimatiseren in de Oostenrijkse Alpen en alles te regelen, zodat je de volgende dag vroeg de piste op kunt. Als je niet kunt wachten is het natuurlijk wel mogelijk om al een paar uurtjes de piste op te gaan. Aan het einde van de middag kun je de geweldige après ski van Flachau gaan verkennen. De Dampfkessel of de Hofstadl?

Dag 3 (zondag): de eerste sneeuwdag. Sta vroeg op om de eerste lift omhoog te pakken. Welke kant van het skigebied wil je eerst verkennen? Vanuit Reitdorf ben je met de skibus in 5 minuten bij de Spacejet 1 skilift. Vanaf daar pak je de skilift omhoog en ligt een uitgebreid skigebied aan je voeten.

Ben je beginner? Boek dan ski- of snowboardles. Vanmorgen krijg je je eerste skiles van een professionele ski- of snowboardleraar van een lokale skischool. De skilessen vinden plaats bij de Spacejet 1 skilift. Je eerste les duurt ongeveer 2 uur. Na de lunch heb je dan nog tijd om zelf te oefenen wat je in de les hebt geleerd. Aan het einde van de dag kun je met je reisgenoten meeten in één van de après ski bars om de eerste sneeuwdag feestelijk af te sluiten.

Dag 4 t/m 8 (maandag t/m vrijdag): geniet van de mooie pistes van de skigebieden. Gevorderden kunnen met elkaar mooie tochten maken. Je kunt alle kanten op. Een aanrader is een tocht richting Zauchensee via Flachauwinkl. Hou je van uitdagingen? Doe dan ‘The 12 Peaks Trophy’, een skitocht door Ski Amadé van 46 km met een overbrugging van 10.000 hoogtemeters. Je skiet over 12 toppen, 21 pistes en door 5 verschillende dalen.  Deze tocht is alleen voor gevorderden skiërs.

Minder gevorderden kunnen met elkaar makkelijkere tochten maken of de techniek van het skiën en snowboarden blijven oefenen. De skidagen kun je afsluiten in de après ski. Het avondeten is niet inbegrepen tijdens deze reis. Wel is het mogelijk om met elkaar pizza’s te bestellen en in het huis op te eten. Maar in de praktijk wordt er meestal buiten de deur gegeten tussen het après skiën door.

 

Skipas

Voor deze reis heb je een Ski Amadé skipas nodig. Deze kun je bijboeken (vanaf oktober 2024) of bij aankomst in Flachau kopen bij de kassa. Informatie hierover ontvang je enkele weken voor vertrek.

Je kunt kiezen uit een 6-daagse (zondag t/m vrijdag), een 7-daagse skipas (zondag t/m zaterdag) of een 8-daagse skipas (zaterdag t/m zaterdag). De Ski Amadé Card is geldig in meerdere skigebieden in het Salzburgerland.

De prijzen van 2025 voor de skipassen zijn:

  • 6-daagse Ski Amadé Card: € 394,50
    7-daagse Ski Amadé Card: € 440
    8-daagse Ski Amadé Card: € 483,50

Bijkomende kosten zijn € 2 borg voor je skipas. Deze krijg je terug als je aan het einde van de week je skicard inlevert bij de kassa.

 

Ski/snowboardmateriaal huren

Wij werken samen met een lokale skishop in Falchau bij de Spacejet 1 skilift. Een aantal weken voor vertrek ontvang je van ons een email met informatie over het huren van ski’s, snowboard en/of helm. Wanneer je vooraf online je materiaal reserveert krijg je 10% korting op je huur. Indicatieprijzen voor het huren van materiaal zijn:

  • Skiset Economy (ski’s, stokken en schoenen) 7 dagen – € 210. De Economy skiset is een uitstekende uitrusting voor beginnende skiërs of wanneer je weer begint met skiën.
  • Skiset Premium (Ski’s, stokken en schoenen) 7 dagen – € 236. De Premium skiset is een uitstekende uitrusting voor gevorderde skiërs. De skiset van een bekend merk zorgt voor een goed draaivermogen en perfecte grip. Met deze huurski is veel plezier en een hoge veiligheid op de piste gegarandeerd.
  • Snowboardset (snowboard en schoenen) 7 dagen – € 236. De snowboardset van een bekend merk, inclusief boots, board en bindingen. Deze worden op je wensen afgestemd. De snowboardset is zowel voor beginners als gevorderden uitstekend.

 

Ski-of snowboardles

Beginnende skiër/snowboarder of wil je nog extra les hebben? Wij werken samen met een lokale ski/snowboardschool. Zij bieden lessen aan voor beginners, lichtgevorderden en gevorderden. Een aantal weken voor vertrek ontvang je een email met informatie over skilessen en snowboardlessen. Je kunt de lessen vooraf online boeken met een korting van 5%.

Om je een indicatie te geven: 3 dagen skiles x 2 uur per dag kost ca. € 279

Flachau
Flachau

Overzicht & Inbegrepen

7 overnachtingen in B&B Alpenzeit in een 2- of 3-persoonskamer
7x ontbijt

Bij te boeken

Ski Amadé skipas 6 dagen (zondag t/m vrijdag) - € 394,50 + € 2 borg
Ski Amadé skipas 7 dagen (zondag t/m zaterdag) - € 440 + € 2 borg
Ski Amadé skipas 8 dagen (zaterdag t/m zaterdag) - € 483,50 = € 2 borg



Dag 9 t/m 10 | Oostenrijk - NL

Dag 9 (zaterdag): na het ontbijt is de uitcheck (uiterlijk 10.00 uur). Je bagage kun je achterlaten in een afgesloten ruimte. Je hebt nog de hele dag de tijd om de piste op te gaan. De touringcar vertrekt ’s avonds terug naar Nederland. Ben je met je eigen auto, dan kun je zelf bepalen hoe laat je terug gaat rijden. De wintersportreis in Saalbach-Hinterglemm zit erop. Met nieuwe vrienden en nieuwe herinneringen keer je terug naar Nederland.

Dag 10 (zondag): reis je met de touringcar, dan arriveer je in de ochtend in Nederland. De bus reist via Eindhoven en Utrecht naar Amsterdam.

Oostenrijk - NL
Oostenrijk - NL



Verblijf

B&B Alpenzeit

Je verblijft 7 nachten in B&B Alpenzeit in Flachau/Reitdorf op slechts 5 minuten afstand van de Spacejet 1 Skilift. De Bed & Breakfast wordt gerund door Nederlanders en is onlangs volledig gerenoveerd.  Er is een mooie ontbijtruimte die tevens gebruikt kan worden om ’s avonds met elkaar te ontspannen na een actieve dag in de sneeuw. Uiteraard beschikt Alpenzeit over wifi. En er is natuurlijk ook een skiruimte waar je je ski’s en schoenen kunt stallen.

Kamers

Alpenzeit heeft 10 slaapkamers, variërend van 2 persoonskamers met 2x een 1-persoonsbed tot 4 persoonskamers die door 3 reizigers bezet kunnen worden. In het souterrain zijn 3 kamers met in totaal 5 bedden. Deze kamers delen 1 badkamer.  De andere kamers hebben eigen douche en toilet. De sfeervolle kamers zijn voorzien van heerlijke bedden. Je deelt dus een kamer met 1 of 2 andere reisgenoten van hetzelfde geslacht. Heb je liever een eigen kamer? Dit is beperkt mogelijk. Je hebt dan je eigen 2-persoonskamer voor alleengebruik. Hiervoor betaal je een toeslag.

Ligging

B&B Alpenzeit ligt op een rustige locatie in Reitdorf, maar in slechts 5 minuten met de skibus sta je bij de Spacejet 1 skilift. Hier bevindt zich ook restaurant en après ski bar de Dampfkessel. De Hofstadl ligt iets verderop, in het centrum van Flachau. Wil je vanuit daar terug naar Alpenzeit, dan kun je het beste een taxi nemen.

Verzorging

Elke ochtend (zondag t/m zaterdag) staat er een uitgebreid ontbijtbuffet klaar. Schuif aan en start de dag met een goed ontbijt.  Lunches en diners zijn niet inbegrepen. Er is een kleine keuken aanwezig in het huis waar je in overleg met de beheerders gebruik van kunt maken, mits je dit ook weer netjes achterlaat. Ook is het mogelijk om eten te laten bezorgen en dit in het huis te eten.

groepsreis-wintersport-alpenzeit-flachau-travel-around groespreis-wintersport=alpenzeit-flachau-eetzaal-travel-around groepsreis-wintersport-alpenzeit-kamer-travel-around

Vervoer

Je kunt zelf kiezen hoe je naar Flachau afreist. Met de eigen auto, de nachttrein, het vliegtuig of met de touringcar?

Met een comfortabele touringcar

Wij bieden de mogelijkheid om met de bus naar Oostenrijk te reizen. De touringcar vertrekt vanuit Amsterdam, Utrecht en Eindhoven op vrijdag 24 januari 2025. Vertrektijden zijn aan het einde van de middag of begin van de avond. Na een nachtrit arriveer je op zaterdagochtend vroeg in Flachau. Een week later, op zaterdagavond, vertrekt de touringcar vanuit Saalbach-Hinterglemm naar Nederland, waar je op zondagochtend 2 februari 2025 aankomt.

De busreis is vooraf bij te boeken voor € 200 / retour.

Met de nachttrein

Het is ook mogelijk met de trein te reizen. Reis op vrijdagavond met de Nightjet vanuit Nederland naar Salzburg Oostenrijk. Hier kun je overstappen op de trein naar Altenmarkt. Vanuit daar je met een bus of taxi naar de accommodatie reizen. De nachttrein kun je boeken via NS International. De treinreizen zijn vaak pas 3 maanden voor vertrek te boeken.

Met het vliegtuig

Liever sneller naar Oostenrijk? Transavia biedt diverse vluchten aan naar Salzburg. Je kunt vliegen vanaf Amsterdam, Rotterdam/The Hague of Eindhoven. Je kunt je vlucht zelf boeken via Transavia.com. Doe dit pas wanneer de reis vertrekgarantie heeft. Een transfer van Salzburg airport naar Flachau kun je boeken via AustriaTransfer.com

Met de auto

Je kunt met je eigen auto afreizen naar Flachau. Afhankelijk van het aantal auto’s kan echter de parkeergelegenheid bij de accommodatie wel beperkt zijn.

groepsreis-wintersport-pendelbus-bakker-travel-around wintersport-groepsreis-met-de-auto-naar-saalbach-travel-around wintersport-groepsreis-nightjet-oostenrijk-travel-around

Reisdata & prijzen

Deze wintersport groepsreis naar Flachau is een 8-daagse reis met 7 nachten verblijf van zaterdag tot en met zaterdag. Wanneer je je busreis bijboekt, vertrek je op vrijdag vanuit Nederland en keer je op zondag weer terug.

Vroeg boeken is goedkoper: onze reissommen variëren mede afhankelijk van de reisstatus. Het ‘Early Bird’ tarief is tussen de € 50 en € 100 goedkoper (+ je betaalt slechts € 35 aan*). Wanneer voldoende reizigers zich aangemeld hebben, verandert de status in  ‘Guaranteed Departure’ en geldt de reguliere reissom. Wanneer de reis bijna vol is vermelden we dit met de status ‘Final Boarding Call’. De laatste plaatsen zijn meestal de duurste.

 

Aanbetaling: * boek je deze reis voor het Early Bird tarief, dan hoef je slechts € 100 aan te betalen. De tweede (aan)betaling volgt nadat de status verandert is in ‘Guaranteed Departure’. Wij nemen hierover contact met je op. Bij Guaranteed Departure bedraagt de aanbetaling 25% van de reissom + de kosten voor de vliegreis (indien via ons geboekt). Ca. 6 weken voor de start van de reis dien je de restbetaling te voldoen. Je ontvangt hiervan een automatische herinnering.

Annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek: je kunt je geboekte reis annuleren of omboeken tot 6 weken voor vertrek. Bij omboeking rekenen we € 35 wijzigingskosten. Bij annulering rekenen we € 100 aan annuleringskosten. Eventueel te veel betaalde bedragen ontvang je dan retour. Annuleer je binnen de 6 weken voor vertrek, dan gelden de annuleringsvoorwaarden vermeld in onze reisvoorwaarden.

 Leeftijdsgroepen

Reizen met reisgenoten in dezelfde levensfase geeft verbinding en verhoogt de beleving. We doen ons best om de leeftijdscategorieën zo dicht mogelijk bij elkaar te brengen. Zolang de reis te boeken is voor de Early bird reissom is de leeftijdscategorie ruim en flexibel. Zodra de status verandert in Guaranteed Departure passen we de leeftijdscategorie aan op basis van de leeftijden van de Early Bird boekers. Daarbij streven we ernaar dat de leeftijden in de groep niet meer dan 15 jaar verschillen. Als Early Bird bepaal jij dus (mede) de leeftijdscategorie.

Reviews

★★★★★

Prima verzorgde wintersport groepsreis naar Saalbach-Hinterglemm,

Prima verzorgde wintersport groepsreis naar Saalbach-Hinterglemm, goed appartement en goed ontbijt en avondeten. Bagage werd zelfs naar het appartement gebracht bij aankomst, en bij vertrek naar het vertrekpunt van de bus!